KNX -interview med Joost Demarest – House Automation i det 21. århundrede


Som en af ​​de enorme kræfter i husets automatiseringsverden var vi begejstrede for, at KNX -foreningens direktør Joost DeMarest venligt accepterede at tage tid ud af hans hektiske rutine til svar til svar Nogle bekymringer for automatiseret hjem….

1. Hej Joost, kan du fortælle os lidt om din baggrund såvel som hvad der førte dig ind i den interessante verden af ​​husautomation?

Jeg fejrede virkelig i september mine 20 år på KNX Association: I 1992 blev jeg ansat som akkrediteringsassistent til at oprette samt køre KNX -akkrediteringsplanen for produkter samt træningscentre, samt endte med at være i 2006 Director System & Administration.

De 20 år understreger tydeligt, at der stadig udover denne gang er huset såvel som at bygge automatisering et ekstremt vanskeligt emne, hvor der stadig er snarere noget arbejde foran os, for at gøre hus såvel som at bygge automatisering allestedsnærværende.

2. For nogen, der måske er ny på KNX, kan du forklare, hvad det tilbyder at huse ejere såvel som de forskellige teknologier, den bruger?

KNX -meddelelser kan transporteres over 4 forskellige medier: det primære medium er en egen snoet paropløsning, men telegrammer kan ligeledes sendes trådløst (868 MHz) på Powerline ud over indkapslet i en IP -ramme. KNX har ikke kun standardiseret sin protokol, men ligeledes konfigurationsprocedurerne for produkter. Der findes to varianter: den mest anvendte er ved hjælp af producenten såvel som Application Independent Software Application Package, kaldet ‘ETS’ (Engineering Tool Software), der allerede er i sin 4. generation. Den anden konfigurationsmulighed er uden hjælp af en pc, en konfiguration kaldet ‘let installation’, dvs. med hjælp fra en central controller eller ved hjælp af trykknapper på produkterne til at vælge kanaler for sensorer såvel som aktuatorer til at linke. Sidst ikke mindst skal der dog kodes fordelagtige data i telegrammerne i henhold til KNX -standardiserede datatyper for funktioner, som en sådan standardiseret mulighed findes for.

3. En af de allerbedste ting ved KNX er antallet af nye produkter, der tilføjes hele tiden. Kan du give os nogle tal på antallet af forskellige KNX -gadgets, der nu tilbydes, såvel som nogle eksempler på de forskellige anvendelser, de kan sættes til?

I øjeblikket er der meget mere end 7000 licenserede produkter på markedet, der bruges i forskellige applikationsdomæner, der spænder fra belysning, solskygge, sikkerhed, HVAC, overvågning, måling, tonsvisning, planlægning, lydstyring,…. etc.

4. I en tidsalder, hvor privatlivets fred ender med at blive meget vigtigere, hvilken taktik beskæftiger KNX for at sikre House Management -netværket?

KNX har utvivlsomt anerkendt, at i forbindelse med klog måling såvel som klogt gitter, vil muligheden for at sikre materialet i KNX -meddelelser være meget mere såvel som meget mere efterspurgt, især når de bruges på åbne medier. Til dette er en arbejdsgruppe af et antal producenter at etablere nye specifikationer for et KNX -sikret applikationslag, som forventes at blive offentliggjort inden udgangen af ​​dette år.

5. Masser af vores besøgende er teknisk i stand til at installere et KNX -system i deres eget hus. Ikke desto mindre afskrækkes de af den ekstremt høje udgift af den softwareapplikation, der er nødvendig for at programmere systemet (mange andre systemer tilbyder gratis software). Er dette en opmærksom beslutning fra KNX -foreningens side om at holde DIY -installatører, eller har du nogen planer om at gøre det meget lettere for os at i form KNX i vores egne hjem?

Siden introduktionen af ​​ETS 4 -softwaren, en gratis gebyrversion kan downloades fra vores websider: I modsætning til tidligere generationer af ETS, bruger denne version nu ligeledes busadgang, hvilket indikerer, at nykommere ikke kun kan se værktøjet, men det samme arbejder med at arbejde med Det uden nogen form for nødvendige investeringer. Den eneste ulempe er, at job er begrænset til 3 enheder.

Der er ikke desto mindre en version kaldet ETS 4 Lite, der kun kommer til 100 €, hvilket muliggør stilen såvel som konfiguration af job med så meget som 20 enheder: hvis du bruger multi-channel KNX-enheder, allerede med denne version, en moderat moderat Udstyret et enkelt husholdningshus kan være udstyret.

Når nogen har succes med ETS 4 Lite -versionen, kan han opgradere til den fulde version, en investering, der derefter hurtigt vil betale sig, når de laver tilstrækkelige projekter.

6. Vi forstår, at stigende energiudgifter har drevet renten for hjemmeautomatiseringsteknologier i nyere tid. Vil dette fortsat være den vigtigste bilist for Wise House Innovation, eller ser du adoptionssatserne stige af andre grunde?

Dette er helt sikkert en af ​​de drivende faktorer: Ikke desto mindre er sandheden, at meget mere såvel som mange flere mennesker er den heldige ejer af en “smart” telefon, hjælper dem helt klart med at acceptere meget hurtigere ideen om “smarte” hjem . såvel som sådanne kloge telefoner kan derudover bruges til at styre kloge hjem!

7. Gør KNX -systemgrænsefladen hurtigttil vedvarende energikilder som PV Solar såvel som vind?

I øjeblikket er der ingen PV -sol- eller vindmøller med direkte KNX -forbindelse endnu, ikke desto mindre er der forretning, der tilbyder produkter, der kan samle info fra vedvarende energikilder ved hjælp af Rs232- eller RS485 -grænseflader, såvel som som ligeledes har en KNX -forbindelse. På denne måde kan begge verdener hurtigt tilsluttes, hvor info fra vedvarende energikilder kan bruges til at indlede tonsvisning i KNX -huse eller bygninger samt øge energieffektiviteten. Dernæst kan det overvåges, ved hjælp af KNX, det rigtige arbejde med de vedvarende energikilder.

8. Manglen på interoperabilitet mellem masser af House Automation Standards holder fortsat sin masseoptagelse tilbage. Ser du nogle nye teknologier, der dukker op, der muliggør meget lettere oversættelse af data fra et system til et andet?

Der er stadig et usædvanligt stort antal husautomatiseringsmuligheder, der er proprietære. Selv indstillinger, der er baseret på allerede tilbudte krav, resulterer ikke altid i produkter, der sikrer, at flere leverandørens interworking. Interoperabilitet er en Fjern besiddelse af KNX, hvor der lægges en høj indsats for at sikre den strenge anvendelse af KNX -standardiserede datatyper i KNX -licenserede produkter. På denne måde genkender individet KNX -varemærket som et token for ægte interoperabilitet mellem materiale fra forskellige leverandører såvel som på tværs af forskellige applikationer.

9. Som smartphone såvel som tablet endte med at være grænsefladen for mulighed for det smarte hus i det 21. århundrede, er der nogen form for nye KNX -fremskridt i de værker, du kan fortælle os om?

Som allerede nævnt tidligere er den kloge telefon såvel som tabletten en fjernelse af Enabler for KNX: Med assistent af KNXNET/IP -protokollen kan tabletten eller den kloge telefon hurtigt konverteres til et fjernsystem, der kontrollerer alle funktioner i en KNX -installation eller forestil dig enhver form for specificerer i installationen.

10. Tak for at besvare vores spørgsmål. Hvor skal vores besøgende besøge for at opdage meget mere om KNX?

En god informationskilde er af programmet vores websted (www.knx.org), men ligesom KNX-tidsskriftet-vores toårige magasin-er en god kilde til at overholde KNX-udviklingen. Interesserede personer kan ligeledes sende en e-mail til os (thibaut.hox@knx.org), der skal informeres med vores rutinemæssige elektroniske nyhedsbrev.

Fås fra Amazon

#
Preview
Produkt
Bedømmelse
Pris

1

GIRA KNX Touch Sensor 4 Comfort 2F TS4 WS 5002003

Ingen scoringer endnu

£ 264,08

Gå på Amazon

2

GIRA KNX RF Håndholdt transmitter 512400 4-vejs Anth KNX/EIB-system; Ikke-design bussystem …

Ingen scoringer endnu

£ 190,00

Gå på Amazon

3

GIRA KNX Movement Sensor 2050005 Basic 1,10 m SW System 55 Bus System Bevægelsessensor 4010337037224

Ingen scoringer endnu

£ 253,01

Gå på Amazon

www.knx.org

Del dette:
Facebook
Twitter
Reddit
LinkedIn
Pinterest
E -mail
Mmalm

Whatsapp
Print

Skype
Tumblr

Telegram
Lomme

Sidste opdatering om 2021-10-04 / tilknyttede links / billeder fra Amazon Product Marketing API

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *